Trouble Is A Friend{26/02/2009}   Elephants As Big As Whales

Oameni.. Relaţii..

De ceva vreme analizez relaţiile dintre oameni şi realizez cât de egoişti şi orgolioşi suntem şi cât de uşoare ar putea fi acestea dacă toţi am lăsa mai mult de la noi şi am cere mai puţin de la ceilalti. Multe lucruri în viaţă ar fi atât de simple şacă nu le-am complica noi cu aşteptări exagerate, cu linguşeli şi falsităţi, cu grija excesivă faţă de părerea generală despre noi şi cu nerespectarea constantă a regulilor de bună purtare. Spre exemplu, gândiţi-vă cât de multe discuţii se ivesc din simplul fapt că întârziem. Şi nu la şcoală/facultate/serviciu, ci la întâlnirile cu prietenii, familia.. Cineva ne aşteaptă şi noi mereu suntem în întârziere, pentru că mereu avem ceva mai mult de făcut. Fie că nu ne stă bine părul, fie că am observat o pată pe cămaşă sau că bluza cealaltă mergea mai bine, fie că nu am terminat treaba sau suntem gata din timp dar ni se pare nouă că dacă ne pornim acum ajungem prea devreme şi nu ne place să aşteptăm singuri aşa că ne mai găsim ceva de făcut în casă şi tot întârziem. Dar ne gândim că e ok, că mai sunt şi alţii care întârzie sau că pentru că suntem importanţi lumea ne aşteaptă.

Uite că nu e chiar aşa… oamenii ăia care vin la timp şi ne aşteaptă pe noi poate au lăsat şi ei ceva nefăcut ca să ajungă la întâlnire, pentru că trebuie să onoreze un cuvânt pe care l-au dat. Şi stau şi aşteaptă şi se enervează, pentru ca nu e tocmai drăguţ să stai de unul singur să aştepti întârziaţii, şi când în sfâşit ajungem ne întreabă cu tonul puţin ridicat de ce nu am ajuns la timp. Şi nouă ni se pare deplasat că s-au supărat pentru o chestie atât de banală şi ridicăm şi noi tonul pentru că nu am întârziat chiar atât de mult şi nu ne place să fim luaţi pe sus. Şi uite aşa se nasc mici certuri care nu îşi aveau locul dacă toată lumea îşi respecta cuvântul şi venea la timp. Şi de fiecare dată când noi ajungem la timp şi trebuie să-i aşteptăm pe alţii zicem că următoarea dată când trebuie să ne întâlnim o să întârziem şi noi ca să vadă şi ţntârziaţii cum e să aştepţi sau că le spunem un alt timp celor care întârzie ca să vină totuşi la timp fără să ştie, dar nu facem asta pentru că E COMPLICAT. De ce să nu poată lumea să vină la timp? E chiar atât de greu să lăsăm treaba aia atât de importantă pentru mai târziu? Sau dacă ştiţi că nu puteţi ajunge la timp, spuneţi asta de la început, dar nu-i puneţi pe ceilalţi să vă aştepte că s-ar putea la un moment dat să vă pierdeţi credibilitatea. Şi măcar dacă se întamplă să intervină ceva şi să întârziaţi, trimiteţi un mesaj, daţi un telefon şi anunţaţi ca să ştie şi lumea ce să facă.

Sunt nişte reguli banale care nu sunt inventate pentru că se plictisea unul, ci ca sa simplifice puţin relaţiile interumane, şi aşa atât de complicate…

În caz că nu l-aţi citit deja, Codul Bunelor Maniere, într-o formulare mai drăguţă.

Şi pentru cei care au tendinţa să întârzie, paragraful 2, punctul 1 😛

PlayRadioPlay! – Elephants As Big As Whales

Anunțuri


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

et cetera
%d blogeri au apreciat asta: