Trouble Is A Friend{21/03/2009}   Forgive Not Forget

Uite că plouă..
Nu, nu mă refer la precipitaţiile sub formă de picături de apă din atmosferă.. ba chiar a ieşit puţin soarele (sper să nu-l sperii prea tare). Vorbesc despre expresia „a te face că plouă” pe care noi toţi o îmbrăţişăm atât de uşor. Când se întâmplă ceva care nu a fost tocmai pe gustul nostru, ne prefacem că nu s-a întâmplat.. adică „ne facem că plouă”.

Dar chiar e aşa de uşor să uităm?

Şi mai era o expresie, care sună mai bine în engleză: „Forgive, but not forget” (varianta scurtă a ceea ce a zis John F. Kennedy: „Forgive your enemies, but never forget their names.”), adică „Iartă, nu uita”. Cam asta se întâmplă în general.. ne facem noi că plouă, dar de uitat nu uităm. Şi, cu prima ocazie care ni se arată, scoatem la iveală „întâmplarea”, eventual scoatem şi nişte ochişori acolo.. că deh.. nu am păstrat-o în memorie degeaba.

Mi se pare o chestie absolut normală să nu uiţi ceva, să nu poţi să treci peste anumite lucruri aşa uşor. Adică da, ierţi, te prefaci că nu s-a întâmplat. Dar mai rămân lucrurile la fel după?

Dacă un prieten te dezamăgeşte şi după asta mai caută încă prietenia ta, mai sunt lucrurile la fel ca înainte? Personal, eu nu pot trece peste anumite chestii. Adică da, iert uşor, aparent lucrurile sunt ok.. dar nu puteţi să vă aşteptaţi de la mine să se întoarcă lucrurile la ceea ce erau, sunt acolo dar nu total. A, şi nici nu vă supăraţi pe mine atunci când vedeţi că sunt reticentă cu voi, când nu mi-aţi dat niciun motiv să am încredere sau chiar mi-aţi dat cu flit uneori. Nu port pică, dar e bine să ştie fiecare cât i se întinde plapuma, ca să nu se simta mai apoi jignit sau ceva de genul. Bine, şi orgoliul joacă aici un rol esenţial, pentru că această minunată trăsătură de caracter îşi face loc peste tot.

Avem nişte mecanisme de autoapărare extraordinare. De fapt, organismul uman este în totalitate magic, nu cred că există ceva mai perfect decât asta. Însă mintea umană este cu adevărat fabuloasă, iar mecanismele sale de autoapărare sunt pe măsură. Nu degeaba se încearcă cu înverşunare să se descopere o mapă a creierului uman.

Ei, deja intru pe alte făgaşe, pe  care poate o să le reiau cu altă ocazie. În orice caz, ideea era că sunt unii oameni care nu prea înţeleg că atunci când spun nişte lucruri declanşează nişte efecte, că faptele lor au consecinţe. So… ca să-l citez pe Marian, „Think, then act!”. Şi dacă tot e facută, lăsaţi-o baltă, că timpul nu se mai întoarce, nu o mai dregeţi, că poate odată şi-odată s-o cicatriza şi s-o restabili cât de cât relaţia sau ce-o fi fost înainte.

Şi o melodie drăguţă care vine la fix, că e la subiect 🙂

Laleh – Forgive Not Forget

Reclame


Ioana says:

Lisule, da cine te-a suparat pe tine asa tare?..ca oamenii mai uita si mai gresesc..si in ultima vreme cam ploua..da noi trebuie sa fim optimisti ca vine primavara…si-o sa vina ele si Zilele Partidului 😉troubleisafriend says:

Nu m-a supărat cineva în special.. dar unele persoane nu înţeleg unele chestii.. şi tot ele se supără pe mine. Cum ziceam şi în articol, nu port pică, dar dacă cineva ştie că a spus/făcut unele lucruri nu se cuvine să se aştepte să fie lucrurile la fel cum erau înainte, doar pentru că a trecut un timp şi pare că am uitat. Măcar o scuză, o explicaţie, dar nu să se facă că plouă (scuzaţi cacofonia) mereu.
Şi daaaa, sunt foarte optimistă şi abia aştept să sărbătorim Partidul 😉Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

et cetera
%d blogeri au apreciat asta: