Trouble Is A Friend











{02/06/2009}   The Forever Moments

Neprevăzutul este peste tot.. Uneori poţi să stai cu ochii boldiţi visând la ceva, că oricum nu se compară cu realitatea. Niciun film ‘americănesc’ nu se va compara vreodată cu the real life. Şi nici măcar atunci când plănuim ceva până la cel mai mic detaliu şi suntem siguri că va ieşi perfect, exact atunci va ieşi anapoda, pentru că viaţa are un mod de a se furişa prin spatele nostru şi de a ne da un şut în fund, cum s-ar zice.. Iar atunci când suntem fără chef, când ne asteptăm poate mai puţin, atunci avem parte poate de cele mai faine momente.. Iar chestiile pe care ni le dorim mult de tot, la care visăm, la care sperăm, alea vin în total altă formă decât cea aşteptată şi în momente în care aveam impresia că nu vor mai veni 🙂

Şi mai sunt unele clipe, în care ne întrebăm de ce naiba au unii nevoie de droguri ca să ajungă într-o stare din aia de bine, euforică.. Adică există unele momente de care nu ne mai săturăm, care am vrea să se repete la nesfârşit sau măcar să nu se mai termine.. momente în care am vrea să putem opri timpul, să le prelungim pe cât putem.. şi tot căutăm ceea ce ne-a provocat starea respectivă.. De cele mai multe ori nu reuşim, deoarece, cum spuneam mai devreme, a fost ceva neprevăzut.. dacă stăm bine să ne gândim nici nu ne mai aducem aminte cum s-a ajuns acolo.. Pur şi simplu a fost..

Cum au fost zile din alea de când eram copii, când stăteam în spatele blocului cu prietenii şi toţi râdeam şi ne jucam. Toate serile erau la fel, cu excepţia celor care erau altfel.. Că atunci când începeau părinţii să ne cheme pe la case mai, mai că ne venea să plângem şi să-i implorăm să ne mai lase puţin. Eventual ne bucuram dacă nu eram noi cei chemaţi şi aveam ocazia să mai prelungim cu câteva minute starea în care ne aflam.. Sau excursiile care păreau din altă lume şi care nu mai voiam să se încheie.. Sau o zi obişnuită, în care plecăm normal la şcoală/facultate/serviciu şi nu vrem decât că treacă mai repede, dar se dovedeşte a fi mai deosebită, din diverse motive..

De fapt, aproape mereu tot ce e neprevăzut e parcă mai bun decât ne-am fi dorit. Chiar dacă în general ne temem de imprevizibil, acesta se dovedeşte a fi, în definitiv, exact ceea ce avem nevoie.

E lucru ciudat cu viaţa asta, cum ziceam.. E adevărat că o blestemăm noi din când în când, mai ales prin perioada asta, când e vară, o frumuseţe de vreme, iar noi trebuie să zacem într-o sală de lectură cu nasul înfundat în pagini xeroxate şi mâzgâlite cu tot felul de markeri coloraţi.. Dar trebuie să recunoaştem că în majoritatea timpului chiar e faină, mai ales dacă ştim să ne bucurăm cu adevărat de toate momentele, dacă ştim să ne jucăm şi, cel mai important lucru, dacă avem cu cine.

Nightwish – The Forever Moments



Adrian says:

Imi si imaginez Viata alergand in jurul nostru, al fiecaruia si tocmai cand ne chinuim sa realizam ceva mai complicat, sau ceva ce vrem realizat de mult timp, dumneaei intinde un pic varful picorului, fix cat sa ne aduca cu dintii-n tarana. Muscam cu patos din pamant, ne ridicam si mergem mai departe, insa fara a uita niciodata gustul materiei ce zace la picioarele noastre. Neorevazutul e ca un fel de consolare pt piedicile ce le luam degeaba. Si e pe atat de interesant pe cat e de neprevazut.



Lasă un comentariu

et cetera