Trouble Is A Friend{25/06/2009}   Relax, Take It Easy!

Am văzut de curând filmul He’s just not that into you şi am realizat că este destul de realist. Bine, că e „americănesc movie”, logic că are happy ending. De fapt, în viaţă există mereu happy ending-uri, mai mult sau mai puţin, mai deveme sau mai târziu..

In orice caz, ideea era că avem noi, femeile, un pact, un fel de contract social, prin care ne tot consolăm, de cele mai multe ori prin nişte minciuni gogonate, în o mulţime de situaţii, mai ales când vine vorba de chestiuni sentimentale. Şi nu ştiu cum e la sexul opus, deşi tind să cred că ei nu se complică deloc, că ei iau lucrurile aşa cum le sunt date, dar noi avem un stil de a analiza totul… Fiecare mişcare, fiecare gest şi mai ales fiecare cuvinţel. Suntem adevărate semiologiste cănd vine vorba de aşa ceva. Găsim o semnificaţie chiar şi acolo unde nu există. Fiecare lucru pentru noi însemnă ceva, iar noi, bineînţeles, interpretăm..

Da, e adevărat că uneori se  mai strecoară câte o subtilitate, că doar ştim ca lumea vorbeşte în metafore, dar ma refer la cazurile în care se spun lucruri pe faţă şi mai ales la ceea se nu se prea zice. Într-adevăr, e plăcut să mai lăsăm câte ceva nespus, să mai lăsăm lumea să citească printre rânduri, dar de cele mai multe ori e bine să punem cărţile pe faţă, că riscăm să dăm naştere la diverse interpretări, iar asta mai mult complică lucrurile..

Iar noi, ca nişte femei ce suntem, nu ne putem abţine să nu despicăm firul în n părţi şi să nu întoarcem o problemă pe toate feţele. Ideea e că unele feţe chiar nu se merită văzute sau nu sunt atât de interesante pe cât par. Iar în majoritatea cazurilor nu există decât o singură faţă, iar noi ne pierdem aiurea timpul căutând ceea ce nu e acolo. Mda, e în natura noastră să ne stresăm aiurea şi să ne batem capul cu tâmpenii ce nici măcar nu au vreun rost, dar parcă nu e niciodată prea târziu să ne învăţăm minte.

Am învăţat că dacă ceva trebuie să se întâmple, la un moment dat tot se va întâmpla şi că mereu există loc de mai rău, deci că nu are niciun rost să ne agităm. Ştiu că oricum contractul ăla social nu are decât efect de scurtă durată, că e doar de complezenţă, dar că în final totul e spre bine.

Aşa că nu ne stresăm, nu gândim prea mult şi ne bucurăm de moment, pentru că maine poate fi mai rău. Cică vine un cutremur nasol 🙂

Hai, să auzim de bine!

Mika – Relax take it easy

Reclame


Te uitaşi pă 0TV? 🙂troubleisafriend says:

:)) Nu, am aflat şi eu de la alţii.Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

et cetera
%d blogeri au apreciat asta: