Trouble Is A Friend{15/07/2009}   Center Of The Universe

Aproape mereu când ne adresăm unui necunoscut folosim formula: „Nu vă supăraţi, aveţi să-mi schimbaţi 10 lei?” sau „Nu vă supăraţi, nu ştiţi unde aş putea să găsesc cutare lucru?” De ce s-ar supăra? Dacă are să ne schimbe bine, dacă nu, nu.. Nu cred că îl/o afectează prea tare întrebarea. Dar aşa avem noi tendinţa să facem totul mai personal. Avem impresia că dacă plouă afară, e pentru că ne-am îndreptat părul şi am enervat pe cineva care se răzbună, pentru că am observat noi că de fiecare dată când ne îndreptăm părul începe să plouă, fără să ne gândim că de fapt e o coincidenţă. Sau ni se pare nouă că nu ştiu cine are ceva cu noi pentru că a vorbit nu ştiu cum cu noi, dar că de fapt persoana respectivă se grăbea sau avea altceva pe cap. În fine, avem tot felul de probleme existenţiale fără sens şi suntem nişte mari paranoici, şi totul din cauza egocentrismului ce ne caracterizează specia.

Avem impresia că suntem toţi nişte burice în jurul cărora gravitează totul şi că fără noi s-ar duce totul de râpă. Cred că fiecare visează din copilărie să schimbe lumea şi îşi face tot felul de planuri că atunci când va creşte mare va salva toate animalele comunitare şi va pune un acoperiş deasupra capului tuturor saracilor şi va descoperi medicamente magice ca nimeni să nu mai sufere de vreo boală.. şi aşa mai departe. Şi mai apoi, când mai creştem puţin şi ne dăm seama că multe lucruri din cele pe care le visam nu le putem face, ne canalizăm energiile pe 1-2 lucruşoare care ne sunt „la îndemână” şi facem tot posibilul să le îndeplinim. Şi poate uneori, înainte de culcare, tot ne mai gândim puţin la visele din copilărie şi pentru o clipă avem impresia că dacă facem nişte eforturi mai mari din când în când tot o să se îndeplinească. Eventual când ajungem la o anumită vârstă şi ne-am cam depăşit obiectivele şi am realizat total alte lucruri faţă de cele dorite, tot ne mai întrebăm câteodată „Cum era dacă…?” sau ne consolăm cu gânduri de genul „Dacă nu eram eu să fac cutare lucru, astăzi nu mai era la fel.. „. În orice caz, nu renunţăm să ne credem importanţi.

Însă dacă stăm bine şi ne gândim, lumea merge mereu mai departe, cu sau fără noi. Dacă nu inventăm noi ceva, cu siguranţă că, mai devreme sau mai târziu,  se va gasi cineva căruia să-i debiteze mintea lucrul respectiv. Va ploua indiferent dacă avem părul drept sau creţ şi totul va decurge la fel cu sau fără noi, pentru că mereu se va găsi altcineva/altceva în loc.

În orice caz, oricât ne-am propune să nu mai luăm totul într-un mod prea personal, nu cred că vom reuşi în totalite să facem asta vreodată, şi asta probabil pentru că pentru noi persoana noastră e cea mai importantă şi mereu vrem tot ce-i mai bun pentru noi 🙂 Iar dacă muncim suficient, eventual dacă mai avem şi puţin ajutor sau noroc sau dacă avem vocea destul de puternică să fie auzită de cine trebuie, chiar s-ar putea să facem un pas înspre a schimba lumea sau măcar o mică părticică din ea.

Kamelot – Center Of The Universe

Anunțuri


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

et cetera
%d blogeri au apreciat asta: