Trouble Is A Friend{24/07/2011}   Don’t Stop Believing

Oamenilor le plac poveștile de succes.. de aia au așa mare succes cărțile motivaționale, de aceea ne uităm la comedii romantice sau urmărim Oprah.. Ne inspiră.. Ne inspiră să vrem mai mult, să avem încredere că putem obține tot ceea ce ne dorim.. Trebuie doar să avem inițiativă.. și poate un plan bine pus la punct 🙂

Dar ceea ce e sigur, cu toții reușim orice atunci când ne punem mintea la bătaie..

În viață avem parte de o mulțime de lucruri… mai bune, mai rele, mai foarte bune, mai puțin foarte bune.. Dar în final contează ce lăsăm în urmă.

Se spune că totul în viață, în lume este interconectat.. fiecare om cunoscut, fiecare întâmplare are un scop, o consecință.. Dacă acum ne-am pune să ne analizăm viețile ne-am da seama câte lucruri s-au petrecut din cauza unei mici decizii.. Poate n-am fi ajuns unde suntem acum dacă am fi fost născuți din părinți diferiți, în alt oraș, pe un alt continent.. Cu siguranță fiecare suflet cunoscut și-a pus amprenta peste personalitatea noastră mai intens decât ne dăm seama..

Cică toți ne naștem egali, cu toții pornim de la 0 în viață.. Contează ce alegeri facem NOI.. E adevărat că pentru început suntem cam neputincioși, pașii ne sunt ghidați de către familie, anturaj.. Dar când ajungem la vârsta la care începem să luăm decizii totul e notat undeva.. E ca o hartă cumva.. când pornim la drum avem toată lumea la dispoziție.. trebuie doar să ne hotărâm în ce parte vrem să mergem.. Nu trebuie neapărat să știm destinația. Uneori lucrurile spontane și neașteptate se dovedesc a fi mai bune decât când avem totul plănuit dinainte.. În plus, chiar și când avem tot drumul pus la punct, câte o abatere poate să ne facă voiajul mai interesant, mai colorat 🙂

Și după încă o intersecție, încă o cotitură, drumul ni se definește din ce în ce mai bine.. Și poate uneori mai facem o alegere greșită și ajungem într-un oraș mai puțin plăcut.. Sau mai vine câte o furtună de ne face ciuciulete, mai călcăm și prin noroi uneori sau ne iese un obstacol în cale.. Trebuie doar să ne amintim că mereu se poate ieși de acolo.. Furtuna trece și iese soarele, iar peste tot există și oameni binevoitori care ne pot da o mână de ajutor să depășim orice piedică! Nu există fundături pe o harta.. Pământul e rotund și există mereu un drum de ieșire spre o altă destinație..

Și ce dacă rămânem cu amintirea orașului acela dezagreabil? Vom mai trece prin atâtea orașe frumoase, sate colorate și vesele, câmpii însorite.. încât amintirea aceea supărătoare atunci va rămâne așa de departe că uneori poate ne vom întreba dacă într-adevăr am trecut pe acolo sau am visat urât..

Drumul ne este larg deschis în față! Și vai! Ce de lucruri frumoase sunt de făcut! Viața e o călătorie și cu siguranță învățăm câte ceva din fiecare locușor vizitat.. La finalul drumului vom fi realizat atât de multe încât nici nu mai contează prin ce am trecut până să ajungem acolo.

Așadar, plan, voință, o mână de oameni dragi, pornește! 🙂

Journey – Don’t Stop Believing

Anunțuri


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

et cetera
%d blogeri au apreciat asta: