Trouble Is A Friend{02/02/2012}   Your Decision

Suntem toţi diferiţi în ceea ce priveşte deciziile.. uneori sau doar pentru unii e mai greu să ne hotărâm.. albă sau neagră, azi sau mâine, stânga sau dreapta, asta sau cealaltă.. De o anume decizie poate să depindă întregul nostru viitor.. Şi din nou ajung la metafora cu răscrucea.. ce alegem ne poate de cele mai multe ori schimba tot restul drumului.. şi dacă a fost bine ne ştergem fruntea de sudoare şi răsuflăm uşuraţi.. însă dacă am ales greşit? Aici intervine veşnicul „What if..?”  Cu siguranţă toţi avem măcar unul.. fie că e vorba de o veche îndrăgosteală, o chestiune personală sau profesională.. Nu e neapărat un regret.. cât e o curiozitate în privinţa unui eventual univers paralel în care am fi acţionat diferit…

Uneori ni se oferă ocazia să facem aceeşi alegere din nou după un timp.. dar de cele mai multe ori rămânem pentru totdeauna cu decizia făcută.. ceea ce înseamnă că trebuie să învăţăm să trăim cu ea.. De aceea poate sunt deciziile atat de grele pentru unii dintre noi…

Uneori şi alegerea unei arome de îngheţată ne poate „pune beţe în roate”.. ce să mai spunem de alegerea unei cariere, a unui partener de viaţă?

Mai există însă şi categoria oamenilor super-decişi, dacă se poate spune asa, care în secunda 2 ştiu ce au de făcut, nu se gândesc la consecinţe şi pur şi simplu aleg ceea ce la prima vedere li se pare decizia cea mai bună.. Sigur.. mai e de considerat şi faptul că uneori ne putem răzgândi.. aşa că uneori luatul unei decizii în pripă nu face decât să ne consume un pic de timp.. Partea proastă e atunci când decizia noastră mai afectează şi pe altcineva decât pe noi..

Merită oare să ne epuizăm psihic pentru fiecare decizie când în final e posibil să alegem greşit chiar şi după o punere în balanţă sănătoasă a fiecărei situaţii sau e mai bine să închidem ochii şi să alegem primul lucru care ne apare în cale sperând la o rezoluţie fericită, cu bonusul unei minţi liniştite?

În final, indiferent de deciziile pe care le facem, important e să învăţăm să trăim cu ele, să fim bucuroşi şi să avem cât mai puţine regrete.

Alice In Chains – Your Decision

Anunțuri


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

et cetera
%d blogeri au apreciat asta: