Trouble Is A Friend{18/02/2012}   Sorry Seems To Be The Hardest Word

„Scuze” e unul dintre cele mai uşor spuse cuvinte, în fiecare zi.. Pe lângă „mulţumesc”, „bună ziua” şi „fată” (pentru amatoare 😛 ), fie că ne ciocnim de cineva pe stradă sau că îl călcăm pe papuc pe domnul de lângă noi din autobuz sau scoatem un porumbel pe guriţă, „scuze” apare ca un reflex.. De cele mai multe ori nici nu ne dăm seama că îl spunem sau uneori chiar ni se pare că ar trebui spus şi îl aruncăm aşa.. din obişnuinţă.. Dar atunci când chiar e nevoie de el.. nu pare oare cam banal?

Se întâmplă de multe ori s-o dăm în bară nasol.. cel puţin în faţa unor persoane care ne sunt foarte apropiate şi când e cazul să-l spunem, cu adevărat de data asta, pare aşa de mic.. şi ne gândim poate la o sintagmă mai complexă care să-l înlocuiască cumva.. poate poate o îndrepta lucrurile..

Dar nu-i aşa de simplu.. uneori greşim atât de grav că pe moment nu vrem decât să intrăm în pământ şi să dispărem de pe faţa pământului.. unde să mai pui că ar trebui să privim în ochi acea persoană şi să-i mai cerem şi iertare.. Ca şi în autobuz când persoana călcată s-a uitat urât la noi, iar după „scuzele” de rigoare apare zâmbetul şi „nu-i nimic”-ul aşteptate..

Cum ştergem greşelile făcute şi cum ne întoarcem înapoi?? Există oare „the clean slate”?

Poate primul pas ar fi acela de a nu mai „arunca” scuzele atât de uşor pentru ca atunci când chiar avem nevoie de ele chiar să însemne ceva.. Şi apoi poate ar fi bine să nu mai greşim atât ca să nu mai fie nevoie de buretele metaforic.. 🙂

Însă dacă totuşi am făcut greşeala.. e posibil oare să fim cu adevărat absolviţi de ea cu timpul? Religia ne spune că primul pas e să ne căim, iar apoi, prin fapte bune şi rugăciune ne vom răscumpăra.. Este posibil acelaşi lucru şi faţă de persoanele dragi? Nu devenim oare enervanţi cerând într-una iertarea?

Mulţi dintre noi se trezesc în fiecare dimineaţă gândindu-ne că azi vom fi mai buni, azi vom repara ceva din trecut.. dar nu tot timpul ne iese.. poate uneori nu ştim exact ce trebuie să facem şi, ca urmare, mai adăugăm un „scuze” spăşit..

Ideea e că de cele mai multe ori greşelile făcute sunt ca scrisul cu un marker permanent.. tot ce trebuie să facem este să ne străduim straşnic să nu mai comitem alte tâmpenii şi pe cât posibil să rămânem cu capul deasupra solului, cât mai sus putem…

Elton John ft Blue – Sorry Seems To Be The Hardest Word

Reclame


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

et cetera
%d blogeri au apreciat asta: