Trouble Is A Friend{30/05/2012}   Come On Get Happy

Suntem mereu în căutarea fericirii şi ne tot întrebăm de ce e un obiectiv atât de greu de atins.. Avem impresia că fericirea asta e un fel de utopie, că mereu ne va sta ceva în calea ei.. Oare nu suntem noi cei absurzi? Aveam odată un carneţel care avea scris pe fiecare pagină „happiness is made up of little things” şi, după ce am cugetat oleacă afirmaţia, mi-am propus să-mi fac din asta moto-ul vieţii. Însă uneori nu-i chiar aşa uşor de pus în practică..

Revin la afurisitele poveşti cu zâne cu care am fost crescuţi şi acel clişeu de final „Şi au trăit fericiţi până la adânci bătrâneţi” pe care toţi ni-l dorim din răsputeri. Când suntem mici suntem fericiţi orice ar fi.. Nu cunoaştem semnificaţia tristeţii, plânsul era mai mult un moft şi nu o formă de descărcare.. Micile supărări ne treceau în momentul următor dacă vedeam/auzeam ceva atractiv..

Acum e mai complicat puţin.. ne afectează toate prostiile de pe internet sau de la TV, ne entuziasmăm mai greu şi durează mai puţin entuziasmul.. nu mai credem în poveşti şi nu mai sperăm la „happy endings”, iar mintea ne e plină de griji.. Muncim tot mai mult sperând că la pensie o sa avem tot ce ne trebuie, nu mai stim să ne destindem.. ne e tot mai greu să fim relaxaţi, odihniţi.. Tot ce facem e in scopul obţinerii fericirii şi, paradoxal, de aceea probabil pare o ţintă intangibilă.. fericirea pare din ce în ce mai departe..

Unde greşim? Şi ce s-a schimbat de atunci când ne entuziasma simpla vedere a soarelui dimineaţa sau a unei tonete de îngheţată? Când eram mici trăiam în moment.. toate visele păreai realizabile şi nu prea ne gândeam la consecinţe. Dacă voiam să mâncâm corcoduşe ne urcam în copac, fără să ne gândim că putem cădea.. Acum ne râzgândim de 100 de ori până să facem ceva.

Cine zice că trebuie să ne maturizăm şi să ne comportăm ca adulţii nu poate greşi mai mult. Mintea ne e cu siguranţă destul de matură ca să funcţionăm bine în societate.. sufletul însă trebuie să ni-l păstrăm de copil.. trebuie să ne bucurăm de toate tâmpeniile ca să fim fericiţi şi nu merită să ne gândim sau să visăm la viitorul îndepărtat. Life is short! Mai bine trăim în prezent fără regrete decât să ajungem frustraţi de ceea ce am refuzat să trăim..

 

Anunțuri


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

et cetera
%d blogeri au apreciat asta: