Trouble Is A Friend{04/06/2012}   To Myself I Turned

Fiecare dintre noi are un bagaj propriu.. amintiri, experienţe personale, o comunitate de care aparţinem.. toate conturându-ne caracterul. Din toate astea ne-am format un set de principii după care ne ghidăm acţiunile, un cod moral propriu, o personalitate unică.

Fiecare zi adaugă un nou element, cât de mic, EU-lui nostru, făcându-l mai bun sau mai puţin bun. Atitudinea ni se schimbă în fiecare clipă, în funcţie de mediul în care ne învârtim, persoanele cu care interacţionăm şi starea de spirit a momentului respectiv.

Toţi factorii aceştia ne trasează un mod unic de gândire, de reacţie, un mod unic de viaţă de fapt. Nu există două personalităţi identice.. Se poate să ne identificăm cu mici părţi ale multor persoane, dar niciodată nu vom găsi o sosie a caracterului nostru.

Mereu vom avea motive de dezbatere, de ciondăneală, păreri diferite, neînţelegeri.. Un ton monoton al unui individ poate fi interpretat de altul ca certăreţ sau o glumă poate fi luată drept sarcasm sau critică..

Ne judecăm unii pe alţii tocmai datorită diferenţei între codurile morale personale. Avem impresia că doar acţiunile noastre sunt cele corecte, vrem să schimbăm lumea, să o transformăm într-o reconstituire a universului nostru imaginar.

Când spunem cuiva: „Nu o lua personal..” se poate oare chiar să fim complet obectivi? Mereu suntem tentaţi să facem asocieri.. fie că sunt experienţele din trecut, fie că am auzit o poveste.. interpretăm orice după propriul nostru cod mnezic. Chiar şi o senzaţie plăcută, asociată ulterior cu ceva neplăcut ne face ca la următorul contact să strâmbăm din nas..

Cel mai important e să ne auto-educăm personalitatea. Avem tendinţa să ne luăm apărarea, să spunem că aşa suntem dintotdeauna, că aşa am fost învăţaţi, că ăsta e caracterul nostru sau să dăm vina pe zodie, în loc să învăţăm să fim cum vrem să fim, să ne impunem trăsăturile pe care dorim să le avem. Într-adevăr, nu e cel mai uşor lucru de făcut, să ne învingem impulsurile şi să acţionăm complet raţional. Nu cred că sunt persoane perfecte pentru că s-au născut cu o personalitate impecabilă. Însă consider că răbdarea şi voinţa sunt nişte virtuţi cu care putem realiza orice ne propunem…

Lacuna Coil – To myself I turned

Anunțuri


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

et cetera
%d blogeri au apreciat asta: