Trouble Is A Friend{26/09/2013}   Survival

Când eram copii, majoritatea dintre noi ne uitam admirativ la adulţii din jur şi ne doream să ajungem şi noi cât de repede ca ei, să putem să luăm decizii, să facem ce ne dorim, fără să mai avem restricţii pentru că suntem „prea mici” ca să înţelegem. Cine nu a spus vreodată „Când am să cresc mare…”?

Puţin însă ştiam că, de fapt, ca adulţi avem mai multe restricţii ca niciodată. Sunt atât de puţine lucrurile pe care le putem controla noi înşine, încât ne întoarcem iar şi iar la copilărie. De aceea seniorii invocă mereu vremurile ceauşiste, iar noi suspinăm după guma Turbo. Nu că ne era mai bine atunci. Să fim serioşi, guma aia chiar nu era bună la gust. Dar eram noi fericiţi atunci. Iubirile, fie că se împlineau sau nu, erau ceva frumos cu care să adormim în minte.. Micile certuri între prieteni se remediau cel mult după vacanţa de vară.. Problemele cele mai mari erau dacă ne iese nu ştiu ce medie sau dacă ne putem motiva cumva absenţele în plus..

Odată ce am ajuns adulţi, începem să avem responsabilităţi, aşteptările cresc de la o zi la alta, somnul se împuţinează şi visele sunt bântuite de stresurile de peste zi, iar noi uităm de la ce am plecat, ce am vrut de fapt să facem şi cum am ajuns aici. Prietenii sunt din ce în ce mai greu de găsit, oamenii ne dezamăgesc în fiecare zi, începem să înţelegem prostiile politice, care încep să ne afecteze, iubirile se complică cu aşteptări impuse de societate, iar serviciul devine, fără să vrem, viaţa noastră, ne frustrează şi, involuntar, ne schimbă.

Ne amăgim într-una că avem o zi proastă, o saptămână proastă, o lună sau o perioadă proastă… Să fie aşa, sau e doar un „preview” al viitorului nostru?

Muse – Survival

Anunțuri


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

et cetera
%d blogeri au apreciat asta: