Trouble Is A Friend{17/11/2013}   Live Tomorrow

E ciudat cum ne sperie viitorul și cum ne tulbură prezentul.. Dar trecutul nu ne face decât să ne oprim pentru un moment să reflectăm, pentru ca apoi să ne continuăm calea. E de fapt necunoscutul care ne sperie. De multe ori poate ne-am dori să știm ce se va întâmpla mâine ca să putem preveni cumva evenimentele neplăcute sau să putem schimba lucrurile ce știm că nu vor fi pe placul nostru. Însă dacă lucrurile astea sunt scrise undeva și orice am face nu le putem evita, câți dintre noi își doresc cu adevărat să știe ce se va întâmpla în continuare? Citim horoscopul și ținem minte ce ne spune de bine, și asteptăm să „primim o surpriză plăcută” sau „să ne întâlnim cu o persoană care ne va bucura”, dar când e vorba de evenimente neplăcute ne speriem inițial, pentru ca apoi să ni le scoatem din minte și ne spunem că e o prostie, că horoscopul e doar o invenție stupidă și că nu credem ce spune. Pentru că, cine își dorește să știe că ceva mai puțin pe placul nostru se va întâmpla și că nu prea avem control asupra acelui fapt? 

O altă chestie interesantă e atunci când trecem printr-o perioadă mai dificilă și ne tot spunem că n-am mai vrea niciodată să trecem prin așa ceva.. Partea bună e că, atunci când acea perioadă trece, rămânem doar cu amintirea evenimentului neplăcut, însă suntem ușurați că a trecut și cumva, ne bucurăm că am reușit să depășim acel moment.

Mereu ni se par mai dificile provocările pe care le avem în față, cu toate că poate am trecut prin unele și mai grele. În școală, matematica de clasa a 11a ni s-a parut mai dificilă decât cea de clasa a 12a, facultatea ni s-a părut mai anevoioasă decât liceul sau examenele din anul 3 ni s-au părut mai complicate decât cele din anul 2. Dar aceasta e doar percepția de moment, pentru că deja am trecut prin evenimentele anterioare și, oricât de grele ar fi fost, acum sunt parte din trecut și putem să le privim cu detașare. Însă mereu ce avem în față va fi mai greu decât ce avem în urmă. Abia după ce ambele evenimente se află în trecut le putem compara. Poate mulți dintre noi consideră că a fost mai greu examenul de bacalaureat decât cel de rezidențiat, chiar dacă primul s-a desfășurat cu mult înaintea celuilalt. Și, cu siguranță, în ziua dinaintea rezidențiatului ne găndeam că acesta este cel mai greu examen din viața noastră și că n-am mai vrea să trecem vreodată prin el.. Uitându-ne în urmă și, comparând cu ceea ce umează, probabil că am prefera să mai trecem de 10 ori prin acel stres decât să ne aruncăm în restul „examenelor” pe care le avem în față. Dar e doar iluzia familiarului versus teama de necunoscut. Mâine, după ce va trece evenimentul stresant ce ne sperie atât de tare și ne îndeamnă la procastinare (uite și rima 🙂 ), vom răsufla ușurați și vom râde în sinea noastră că ne-am temut atât de tare și, în același timp, vom începe să ne gândim cu teamă la următorul stres.. Și chiar dacă uneori ceva nu iese atât de bine pe cât ne-am dori, timpul face ca lucrurile să se alinieze din nou și iar realizăm că totul a avut un scop.. un scop să ajungem poate acolo unde trebuia.

Am fi oare mai fericiți dacă am știi dinainte ce se va întâmpla mâine, mai ales dacă nu prea avem control asupra acelor evenimente? E mai drăguț să ne imaginăm ce-ar fi fost dacă, să visăm puțin, dar să ne continuăm viața așa cum e ea.. poate poate va fi mai bine decât ne așteptăm. Iar ceea ce știm e doar modul prin care învățăm să facem față necunoscutului, prin care ne „maturizăm”. Trebuie doar să conștientizăm acest lucru când dăm de ceva greu. Să știm că oricât de greu e acum, mâine va fi fost, iar ce urmează ni se va părea și mai greu.

Și cum spunea o vorbă, „There’s no time like the present!”.

Laleh – Live Tomorrow

Reclame


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

et cetera
%d blogeri au apreciat asta: